روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری مشهد | دخل و خرج ۲۶ هزار میلیاردی شهر

  • کد خبر: ۹۶۹۶۲
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۳
کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری مشهد | دخل و خرج ۲۶ هزار میلیاردی شهر
شهرآرا کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری مشهد را بررسی می‌کند.

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ فقط یک گام دیگر به نهایی شدن برنامه دخل و خرج شهرداری مشهد برای سال ۱۴۰۱ باقی مانده است. همان طور که می‌دانید، ۲ روز پیش شهردار مشهدلایحه آلبوم اقتصادی شهر به شورای اسلامی شهر مشهد تقدیم کرد. حالا قرار است شورای اسلامی جهان شهر برکت و کرامت تا پیش از سال ۱۴۰۱ آن‌ها را در کمیسیون‌های مختلف بررسی و پس از اعمال تغییرات لازم تصویب کند.

قرار است اولین گزارش ما به زبان ساده درباره کلیات لایحه بودجه شهرداری مشهد برای سال ۱۴۰۱ و مقایسه آن با مصوبه اصلاح بودجه ۱۴۰۰ باشد. بعد از این هم در مجموعه گزارش‌های بودجه‌ای نگاهی جزئی‌تر به هر بخش آلبوم دخل و خرج شهر خواهیم داشت.

حالا چرا باید لایحه را با مصوبه اصلاحی مقایسه کنیم؟ چون به گفته کارشناسان اعداد اصلاح شده برای بودجه به عملکرد و واقعیت نزدیک‌تر است و از طرفی لایحه بودجه بر اساس این عدد‌ها نوشته می‌شود. پس بهتر است مقایسه ما نیز بر همین اساس باشد.

اصلا نمی‌خواهیم شما را با اعداد و ارقام گیج کنیم. اگر بخواهیم در یک خط برایتان بگوییم، بودجه شهرداری امسال نسبت به پارسال حدود ۴۰ درصد افزایش داشته که در ساده‌ترین حالت با نگاه به نرخ تورم سالانه ۴۲ درصدی در دی ماه مشخص است بودجه شهرمان هم پای تورم پیش رفته است.

افزایش ۳۱ درصدی در منابع شهرداری

بد نیست پیش از مقایسه این عددها، کمی با تعاریف کلی بودجه آشنا شوید. مثلا منابع بودجه شهرداری از جمع ۳ رقم اصلی درآمد‌های عمومی، واگذاری دارایی‌های سرمایه و واگذاری دارایی‌های مالی به دست می‌آید. منابع بودجه امسال نسبت به رقم اصلاحی پارسال ۳۱ درصد افزایش داشته و به رقم ۲۳ هزارو ۲۰ میلیارد تومان رسیده است.

درآمد‌های عمومی شامل بهای خدمات و عوارض است که امسال این رقم ۱۱ هزارو ۱۶۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که نسبت به رقم اصلاحی پارسال، این عدد بیش از ۳۸ درصد افزایش پیدا کرده است. اگر جمعیت مشهد را ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در نظر بگیرید، سهم هر مشهدی به طور میانگین در سال ۳ میلیون و ۳۸۴ هزار تومان خواهد شد که این هزینه ماهانه ۲۸۲ هزار تومان می‌شود. البته باید بدانید این عدد تقریبی است و به طور مثال همه ما به یک اندازه عوارض پرداخت نمی‌کنیم.

واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای یا همان فروش دارایی‌ها امسال از پارسال کمتر خواهد بود. ۴ هزار و ۱۲۶ میلیارد تومان رقمی است که امسال برای این ردیف در نظر گرفته شده و نسبت به پارسال ۲۷ درصد کاهش یافته است.
ردیف واگذاری دارایی‌های مالی یا همان استقراض امسال ۸۲ درصد افزایش یافته و به رقم ۷ هزار و ۷۲۷ میلیارد تومان رسیده است.

افزایش ۳۹ درصدی مصارف بودجه

جمع مصارف بودجه در لایحه ۱۴۰۱ به ۲۴ هزارو ۴۶۹ میلیارد تومان رسیده است که نسبت به اصلاحیه بودجه ۱۴۰۱ حدود ۳۹ درصد افزایش داشته است. بگذارید برای توضیح بخش مصارف بودجه، ۳ ردیف را برایتان توضیح دهیم.

اعتبارات هزینه‌ای همان هزینه‌های جاری است. این بخش دارای زیرمجموعه‌های مختلفی از جا به جایی مسافر و رفت و روب شهر تا عملیات امداد و نجات، تربیت بدنی همگانی و خدمات به زائران است که فقط گوشه‌ای از هزینه‌های جاری شهر را شامل می‌شود. این ردیف امسال ۶۳۰۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که نسبت به بودجه اصلاحی پارسال ۱۴ درصد افزایش داشته است. تملک دارایی‌های سرمایه‌ای یا همان بودجه عمرانی شهر نیز امسال با ۴ درصد کاهش به ۸ هزارو ۹۵۲ میلیارد تومان رسیده است.

ردیف بعدی تملک دارایی‌های مالی یا همان بازپرداخت بدهی هاست که امسال قرار است شهرداری ۹ هزارو ۲۰۰ میلیارد تومان از بدهی هایش را پرداخت کند.

درمجموع کفه مصارف شهرداری هزارو ۴۵۰ میلیارد تومان از درآمد‌ها سنگین‌تر است.

دخل و خرج ۲۶ هزار میلیاردی شهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->